Odrobinky v bleděmodré

Kam s tou modrou, na běžky? Ještě né, ale už brzy. Malá vizuální ochutnávka, než to vypukne… ;)

Kam s tou modrou, na běžky? Ještě né, ale už brzy. Malá vizuální ochutnávka, než to vypukne… ;)

Máte doma foodieho a potřebujete mu nutně nadělit dárek? Nekupujte mu vzduchovku ani stojan na noty – pořiďte mu knížku o vaření. Pokud vám to pomůže, připravil jsem pro vás malý průzor do své knihovny…
Je to tak. Po objevu Plachuttova receptu na císařskou bábovku (Kaisergugelhupf) ztratil babiččin recept lesk a svoji rodinu přistihuji v pravidelných intervalech při pečení téhle verze klasického moučníku. Co je na Plachuttově bábovce tak úžasného? Je totiž extrémně nabitá dobrými věcmi – kupou másla, horou vajec, čokoládou… Výsledek je kalorická bomba, která stojí za chvíli patlání v kuchyni.

Pokud si odškrtávám správně, máme tu již šestý ročník kampaně na podporu zvýšené spotřeby mladých českých vín. Miliony litrů konkurenceschopného moku, stovky koštů a degustačních menu. Milý svatý Martine, na koně tryskem, kreditku s sebou! ;)
Po krátké pauze představuji podzimního partnera blogu, kterého už dobře znáte z března – internetový obchod s výběrovou čokoládou Světováčokoláda.cz! ;)

Furt mě pronásledují chlebíčky, respektive v nich pořád nemám jasno. Je to teda česká specialita nebo není? A jsou ty naše něčím unikátní?

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína