Chlebíčkové odrobinky

Páteční dávka odrobinek. Dnes jsou to čtyři majonézou pomaštěné kousky veky, aby vám o víkendu nebylo smutno ;)

  • Kulturní šok

Kousek od našeho baráku (Kladenská ul.) je už asi měsíc nová výrobna lahůdek a chlebíčků s miniaturní prodejničkou. Dnes jsem poprvé sebral odvahu a vydal se na návštěvu.

Zažil jsem nefalšovaný kulturní šok!!! Lahůdky plné roztomilých buclatých paniček, které si libují v propracované terminologii a fůdstajlingu, který až nebezpečně připomíná uzeninovou ikebanu s malebnými řezy vajíček na natvrdo! ;)) Připadal jsem si tam jako alien a proto jsem pro splynutí s davem zahlásil pět chlebíčků (á 13,– Kč) a ihned s nimi upaloval dom. Z hlavy teď nemůžu dostat ten lesk v oku, kterým přítomné zákaznice sledovaly chlebíčky ve vitrínce. V infiltraci mezi chlebíčkáře budu pokračovat a vše pravidelně reportovat! ;)

  • Další foodblogerské kuchání

Jestli se vám dostalo do ruky nejnovější vydání Kuchařky pro dceru či Mořské kuchařky, určitě vám v zadní části knihy neunikly upoutávky na nově připravované tituly! Svojí prvotinou nás brzy oblaží i Mánek s Rybí kuchařkou. Osvědčené autorské trio-duo v čele s Bali pak předvede Mořskou kuchařku II a Luštěninovou kuchařku. Všechny tři tituly v rámci edice Jídlo jako lék. Není toho najednou nějak moc? ;)

  • Drobná vánoční mlska

Milý čtenář Karel mi poslal svůj kulinární zážitek z letošních Vánoc i s obrázkem. Do předmětu emailu dal nevinný titulek – drobná vánoční mlska. Poznáte co mu tak zachutnalo? :)

  • Interblog 2

Soše svobody někdo urazil kebuli a internetem kolují šílené zvěsti o původci tohoto zločinu. Nechutné monstrum bylo naposledy zachyceno podmořským sonarem uprostřed Atlantiku. Podle všeho nyní míří směrem na Prahu, kde se mu s pomocí dobrého jídla a pití postaví hrstka českých bložínkářů. Rozklikněte si velkou verzi plakátu, s temnou vizí neznámého kreativce.

(A teď pro změnu česky – 18. ledna pravděpodobně proběhne 2. kolo inteblogární degustace!!!)

  • Wine Depot – Horoměřice

V Horoměřicích (ul. Hrdinů 4, kousek od zastávky busu) je už přes měsíc otevřena druhá pobočka Wine Depotu – vinotéky s ochutnáváním, původem z Německa (podrobná recenze zde).

Mají tam asi 300 kousků vín z celého světa (Francie, Itálie, Španělsko + drobky z nového světa a Moravy) v cenovém rozpětí okolo 200,– Kč (> 300,– Kč jen 5% sortimentu). Malinké zklamání bylo ohledně degustace, kde jsme zjistili, že pro prodejnu existuje limit v počtu 12 otevřených lahví za týden. Osobně jsem byl rozhodnut ochutnat vše před nákupem předem, ale nezdařilo se (dali jsme jen 4 vzorečky). Celkově ale slušný koncept, kde můžou místní dobře nakoupit takové to běžné pití… ;)

Reklama

Komentáře

Pane Cuketko, ty chlebíčky na obrázku jsou ty samé, co jste zakoupil? Huh huh. Když už jsme u těch odrobinek – na Podbabské je prý nějaké úžasné lahůdkářství s vynikajícími britskými klobáskami či co, nevíte o tom něco? Na oplátku mohu posloužit reportem z naší nuselské prodejny středomořských specialit..

Dv:

jjojó, sou to voni, kluci :) ale statečně jsem zbaštil! kdybyste nevěděla tak – šunkový, hermelínový, debrecínkový a ještě jeden s tak prefikaným názvom, že už som zabudol…

to na té podbabské bude asi jedna pobočka řeznictví a ostrovních potravin robertson – http://www.robertson.cz, zrovna ty klobásky mě moc nenadchly, ale steaky stojí za to – http://www.cuketka.cz/?…, přiznám se lae že už sem tam nebyl snad rok (tak moc pasu po těch nových, že na staré zapomínám :) co se týče otravin, sežene se tam toho opravdu dost, co není k mání v naši běžné síti, pasíti…

a ta prodejna v nuslích, není to tohle – http://manek.bloguje.cz/…pecialit.php ??? jsem zvedaveej,)

tessa:

ano, kapříkovo očko! :))) mě přijde nejvíc dokonalý ten popisek – drobná vánoční mlska ,)

Júúúú ten obchůdek v Nuslích vypadá skvěle. Vůbec jsem o něm nevěděla a to kolem jezdím autobusem. Pravda, v půl šesté ráno ještě napůl spím. Hm, musím se tam co nejdříve vypravit, ale vidím to až po výplatě, protože to bude velký nákup!!!
A já měla dnes takovou chuť na nějaký dobrý kozí sýr! Nikde po cestě neměli, tak jsem si koupila český žervé a namazala ho na ciabattu s česnekem a rajčaty. A taky to bylo moc dobrý.

Cuketko, neboj vsechny knizky nevyjdou najednou :-))
Manek asi nekdy v lete, Lusteniny asi zacatkem podzimu (uz na nich delame vsechny 3) a Morska kucharka II az v roce 200( nejaky material uz mame, nevesel se do MK1)! Dve knizky rocne nezvladnem, to nejde, da to moc prace
 :-(

Ano, je to ona, mám to vskutku pár kroků – četla jsem o návštěvě Mánkovic, ale myslím, že ještě nějaké proklepnutí by to chtělo. Navíc jim brzy skončí doba hájení na čerstvě otevřené prodejny..Ten Robertson to možná bude ono, on má pobočku tady i v Nuslích (jak také píšete) , ale mám pocit, že nic extra mimořádného zrovna tu nemají. Možná na objednávku..nebo když zná člověk pana řezníka:-) Ale už jsem tam dlouho nebyla.

matesola:

přidávám ještě jedno z ostravska  – sniš-li kapříkovi mlsku, na šupiny sháněj brusku ,)

Bali:

dáíky za upřesnění drbů… tak to tam dali docela s předstihem co? ,)

Dv:

stojít o tam za to? že bych donuslil s celou svou prověrkovou kavalérií??? (= cuketka + fotkomat + nákuptaška)

Teda bléééh a fujtajbl!!
Myslím, že nejsem jediná, kdo si k četbě cuketstránek bere nějaké mlsání, aby si kompenzoval pohled na dobroty. Ale pohled na kapří mlsku mi způsobil újmu horší, než pohled na pojídání červů.
Neměly by se příspěvky takového kalibru označovat výstražným znamením? Nebo to dát někam, kde to čtou lidi, co chtějí zhubout…:-)

Re: Anthony Bourdain.
Jeho Kitchen Confidential + A Cook's Tour jsem dostal pod stromeček. Já vím, spousta z vás to četla už dávno, jsem trochu zaostalý. :-)
Bylo to výborné čtení, musel jsem se od toho silou odtrhávat!

Jen jedno mě na Bourdainovi přišlo pitomě absurdní: Jak někdo oddaný kulinárnímu kumštu kouří, dle svého přiznání, několik cigaret, než vstane z postele. Hulí pak jako komín během dne. I kdyby měl miliardami fungiformních papil posetou celou ústní dutinu, štiplavým kouřem dobře vyuzené papily poznají tak velké H.
Jako bývalý kuřák vím své.

Jednorožec :-) Nad tím taky kroutím hlavou!

Pane Cuketko, neschovávejte se za Bourdainy, vy filuto vysmátej, určitě vám v očích tančej poťouchlý ohníčky, když si představíte ubohé mlsné hubičky, jak to s nima cloumá…!!!

Vy si ještě vzpomenete na kapří mlsku, já si na vás něco nachystám, hned jak to najdu… to se vám zježí šťopka, a možná se vám i orosí bubák. :-D

Vimaana1: to je ale opravdu velice vtipný komentář! :)))))))

Vimaaana1

hihi :))) se pžiznám, že kapříka nebaštim, tak ani to očičko. ale kdyby to přede mě postavili s tak pěkným komentářem, jakého semi dostalo v psaní od čtenáře, zblajznul bych bez mrknutí oka! ,) jakože do svého fondu, podivných jídel, který si teď buduji… (anebo nrovorční předsevzetí – každý měsíc, alespoň jedno nové zvíře…nene jen si dělám prtel:))))

ad bourdain:

ze začátku jsem k němu měl takový mírný despekt, teď už nepokrytě přiznávám, že jsem podlehl jeho kouzlu. obzvlášť když ho člověk vidí v akci, ja se ten dvoumetrový poťouchlík klátí s cigárem v hubě od kobřího srdce k tulenímu mozku. myslím , že jeho degustační poznámky nebere nikdo moc vážně. každý se spíš raduje, jak nebožák koulí očima a kdy sebou tak asi chlapec sekne pod stůl :)

Našla jsem to, ale vzhledem ke kráse zde běžícího tématu chlebíčků je to fakt síla, a pokud máte nestabilní zažívací aparát, tak ten link neotevírejte, tedy na vlastní nebezpečí: http://fishki.net/comment.php?…

Tak a dost!! Vsichni do reditelny a ty Fish Assholes okamzite vyhodte do kose!!

Re:18
Co to je, není uvedeno. Co to má být je sleď z Atlantiku.
Herynka s tesáky jsem ještě neviděl. Hůnous, co by to mohlo být, třeba se ozve nějaký zoolog?

Nebo ty sledě lovili poblíž atomové ponorky…
Není herynek, jako herynek! :))))

Vimaana1: dnes jsem na Vás myslela. Měla jsem k obědosvačině dva chlebíčky, anžto mi už vločky a celozrnné pečivo lezou trochu krkem. Takže vyjímečně změna.
Jeden vajíčkový, druhý sypaný. Čerstvé, moc dobré a tak krásně opadavé!

ad zubatá ryba:

čert ví, taky to může být fake z hračkářství vymáchaný v sósu… našel jsem ale ještě úplně šílenou rybu tiger fish.. do vyhledávače si ji ale zadejte sami – kouše! :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)