Purpurové odrobinky

A taky první podzimní. Sezonní. Geneticky modifikované. Rybí. Oznamovací. Hlasovací. Máte už svůj kaštan? 

  • FDA v USA ke GMO masu

Ano. Amíci se rozhodli jít vpřed. Po GMO rostlinách je tu i masíčko. Americký úřad FDA se chystá otevřít cestu geneticky modifikovaným zvířatům určeným k jídlu. Ještě prasitější vepřové a ještě růžovější losové přeji! ;)

  • Jezte ryby z Ruska!
  Díky svému omezenému přístupu ke starým médiím až se zpožděním registruji kampaň MZe – Ryba domácí.


Registruji a čumím. Hlavně na web. Pokaždé mě srazí do kolen neočekávanou silou to, kolik milionů se dá vyhodit za totální bláboly. Ale přeci – spotřeba zaostává, je třeba podpořit. Amur a Tolstolobik?

  • Kuchařka pro dceru 2

Foodblogerky po nás metají knihy jedna za druhou! Nejprve paní Šárka v novém gurmánském vtělení a hned za chvilku i Florentyna s Vánoční kuchařkou pro dceru. Vanilkové rohlíčky a růžová na titulce!!! Uvnitř pak stejný formát jako minule, tedy tematicky koncipované etudy s povídáním… ;)

  • NKOTB

Přichází přišel podzim a s ním záplava novinek! Těšit se můžete na francouzské pekárny Paul (konec září), Hard Rock Café (únor) a cukrárnu U Myšáka (polovina října). K tomu dvě nově otevřené restaurace – Vermeer (US kuchyně), Garden (předražená česká) a hned dva thajské festivaly – v Hiltonu a v Mandarinu! Fuška co?

Zvláštní pozornost si pak zaslouží řízená degustace piva, na kterou vás zve velký popularizátor méně známých moků Honza Kočka ze Světa piva. Heslo zní – Poznej Kocoura! ;)

  • Sezonní potraviny

Dávám dohromady seznam sezónních plodin, masa a jiných výpěstků. Cílem je obdoba tohoto webu přizpůsobená na podmínky v Česku. Pojďte mi pomoct!

  • Stříbrná Dupa 2008
Aniž bych vás letos popoháněl, opět jste nominovali pana C. v Křišťálové Lupě 2008 do boje o nejlepší blog. DĚKUJI!


Tahanice o kus plexiskla byla tímto odstartována a potrvá až do 26. října. Pokud máte rádi cukíny, hlasujte pro web Cuketka.cz v kategorii blog. Tři, dva, jedna – fčíl!!! ;)

Reklama

Komentáře

na Hard Rock café se docela těšim … jsou to sice zase burgery atd .. ale zatim se mi tam vždy sedělo dobře …

Pané C., NKOTB = New Kids On The Block? Já si normálně vzpomněla na idoly mého mládí :)

Díky za dávku aktuálních drbů! Zase jsem si početla. Obzvlášť na rybím webu Ministerstva zemědělství. I přes doporučení stále nepřestávám s nakupováním candáta a lína, kteří se krčí na samém konci chvostu kampaně. Kaprovi je to snad jedno, ten jen tak něco nesežere. Rybáři se musí bavit náramně.

Nooo, úhoř má taky svoje, vokoun taky není k zahození. Ale pstruh granuláč, to už si raději dám filé.

moje sladkovodni dvaapulka: candat, stika a kapr, ale ten jen na Vanoce :)

Asi bych do ankety doplnil, že jde o sladkovodní ryby, z těch mám moc rád candáta a štiku, úhoř je taky fajn, stejně jako pstruzi a možná i další, který jsem ještě neochutnal – vyhýbám se akorát kaprům, nějak mi nejedou a to ani když jsou po výlovu důkladně odbahněni v sádkách. Jinak já rybišky moc rád, ať už sladkovodní nebo mořský.

mohu-li se vmísit do debaty o rybě domácí, tak je pravda, že vlastnoručně chycená ryba je nejlepší. já osobně preferuji okouna a lipana, ale toho jsme již dlouho neměli, protože vzhledem k stavům lipanů a potočáků v našich vodách je pouštím. jinak naše rodina není vybíravá a nepohrdneme ani ploticí nebo cejnem.

David:

na úhoře míá pěknou scénu ramsay… a pak taky hrabal, ach jo ;)

Schnytlik:

se přiznám, že štiku jsme měl jedn jednou a už jsem zapomněl jaké to bylo :)

Kytka:

taky bych doplnil, ale rozhazuje mi to layout ankety ;)) po kvalitě kapřího masa pátrám, je to celkem sranda. jeden z rozpracovaných článků… o č. tradici…

1R:

já jsem pod vlivem už asi týden. ne a ne mě to pustit :) možná mám nějako acolorózu. obdoba avitaminózy ;) chyběla mi prostě violeť pupurová…

Pavli:

to byl jen otázka. každý si přece na podzim hledá ten svůj první kaštan. nebo ne? ;)

ten hroznej:

souhlas. rybářský lístek mi sice ropadnul v roce 94, ale bavilo mě to. nejvíc na pstruhách. takový čerstvý pstruh rovnou na máslo s kmínem… jaj ;) to jsem ještě něpřekonal. cejny jsem tehdy tahal z vody nejčastěji, ale nikdy jsem ho doma nedělal. holt sportovní rybář :)) jo a nikdy jsem nechytil kapra! :))

Něco jsem zaslechla že by 4.10 měla být na Václaváku v Praze nějaká kuchařská Šou. Nevíte někdo o tom něco blíže ?DÍKY

Tak držím dneska večer při vyhlašování pěsti .-) Můj hlas jsi dostal – letos jsem to stihnul.

No tak ten rybí web je ukrutnej – jak se říká v tom známém filmu: „To muselo dát práce (peněz)… přitom taková blbost.“

opominany, pritom sladkovodni a skvely je okoun… pro me daleko nejlepsi nase ryba. a rybari je pousti zpatky do vody…

Těžká volba do trojboje. No, než kapra, tak raději lína (pokud je na výběr), okoun a candát jsou asi tak nastejno (ale candát je větší, tak jsem zvolil toho) a potom úhoř. :-D

Hlasovat budu nejdřív pro rybičky, pak pro Cuketku :-)))

Jasní favorité jsou candát a úhoř (zrovna jsem ho měla v Českém Krumlově – máme tam na to vyhmátnutou restauraci) a pstruh.

Štika má moc kostiček, kapra já nerada a amur se mu leckdy chutí podobá. K ostatním no comment :-)

P.

PS:
Minulý víkend (20.9.2008) jsem byla na akci „Ryby a víno“ v Prachaticích – budu dávat fotky na blog. Bylo to moc fajn :_)
P.

Papaja: kterápak restaurace??? Že by rybářská bašta na ostrově pod zámkem? Jsem místní ;-)

:-) Asi to bude ona. V nejbližší době se budu snažit pár fotek zveřejnit – nejen z této rybářské hospůdky…
P.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)