Ohlédnutí za řeckým týdnem

Určitě vám zde neuniklo mé šílení okolo řecké kuchyně. Abych tomu nasadil korunu, oblažím vás ještě krátkým resumé, ve kterém slibuji, že už je s „tím vším řeckým“ zase na dlouhou dobu utrum…

ňecké restaurace a taverny

Mini-sonda do řeckých podniků v Praze. Upřímně řečeno docela zklamání, na druhou stranu – žádné extrémní faux pas se nekonalo. Ostatně posuďte sami:

ňecká taverna v Revoluční (5/10) – bramborový medailista
ňecká taverna Olympos (6/10) – místo s atmosférou
ňecká restaurace Kavala (6/10) – božské Kleftiko
ňecká restaurace Zorbas (6/10) – economy class

Recepty řecké kuchyně

Ještě to by tak scházelo, abych vám nevsunul nějaké food-pornografické obrázky na zplihle ublikané monitorky v práci :) Pětice mnou osobně vybraných a vyzkoušených receptů. Když je zvádla uvařit malá zelená cuketka, nebude to pro vás nejmenší problém:

Recept na Musaku – best choice!
Jehněčí Kleftiko – objev týdne
Pikantní lilkový dip melitzano Salata – antioxidanty nabitá záležitost
Recept na Tzatziki – klasika pod ortodoxním drobnohledem
Pečená řepa – oldies but goldies ;) a must try!

Ostatní hlupoty

A nakonec nechyběla ani dávka z kategorie cuketkomix, ve které vypichuji zejména obchůdek:

Pan Cuketka čelil návštěvě z vesmíru – a obstál!
Prodejna řeckých specialit Olympia Gastro – zvláštní uznání ;)
Olivovník a kuchařky – malá barevná vycpávka…

Reklama

Komentáře

Teda Cuketko! Hm, chvalim za ty „řecké dny“ na tvym webu! Mne to dela takovy chute, ze o vikendu budu urcite varit musaku – zkusim ji podle tebe… :)
Pouze te podeziram, ze jsi byl letos na dovolene v Recku a timto sis chtel zazitky z dovolene v Praze prodlouzit, co?
Ja jsem tam byla v r. 2002 a byla jsem podobne „švihlá“, takze jsme hned poté vyrazili do recke restaurace na Janskym vršku. Udelala na me takovy „mohutny“ dojem, ze jsem jeji nazev zapomnela, uz jsem se tam nikdy nevratila a dokonce si myslim, ze tam snad uz ani neexistuje… Mela jsem z ni dojem, jaky ty mas ze vsech reckych restauraci v Praze – neurazila a ani nenadchla. Ale vysledek nasi dovolene v Recku je ten, ze doma casto varim musaku, nekdy tzatziki a oboji mne moc moc chutna. (Ale neni nad ouzo, co? :) )

Nene byl jsem tam loni, letos je to tedy taková virtuální dovolená ;)

heeeeej, to ouzo jsme dovezl asi šest flašek a nakonec jsem zjistil, že mně to vůbec nejede. Tak něco jsem zákeřně rozdal a zbývající dvě tady mám jako železnou zásobu na desinfekci ran :)))

Chystám další téma – antioxidanty, superfoods, prevence proti rakovině. Sám jsem zvědavý, co z toho vyleze…. :)

[...] První studenou a propršenou podzimní něděli jsem zvolil svou osvědčenou strategii – sebrat se a jít se někam pořádně najíst. Už, už to vypadalo, že odstartuju nový seriál recenzí věnovaný thajské kuchyni. V poslední chvíli však padla volba na podnik, který už hodně dlouho bojuje o své vyškrtnutí z cuketkova bujícího seznamu podniků, určených k navštívení… [...]

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)