Zazděné odrobinky

Aneb čtyři drobky od čukotky… ;)

  • Chuťogram

Při debatě o možných kombinacích surovin v tzv. signature drinks na kávových soutěžím, mi Jarda Tuček z LBC zalinkoval web www.foodpairing.be.

Bernard Lahousse a Lieven De Couvreur se v něm pokusili vizualizovat možnosti párování různých surovin na základě podobných chuťových komponent. Zajímavé. Nesmíte minout jejich doprovodný blog ani jejich centrálu!

  • Plošný zákys

Jestli pravidelně číháte na nejnovější blogposty na Apetitu, určitě jste zaznamenali celkový úbytek kousků z foodblogů 1. generace. Nevím čim to je, ale je to infekční. Writer's block zkrátka řádí s neobvyklou virulencí. Ukázkový případ je matesola… 14% vol., který před měsícem zatuhl stylovou větou: „Vše bude napraveno ještě během dnešního dne :)“ Neschopen artikuloval, alespoň provedl stylový facelift svého loga… ;D

Mladá krev zdá se zatím není vůbec nakažena a to je, milí čtenáři, vaše jediné štěstí. Určitě se podívejte na pěkně rozjetý babinec z Florentyna.cz, nebo čím dál lepší a lepší Souk a Kolíček. O zákysu tam rozhodně nemůže být ani řeč! ,)

  • Au Pied de Cochon

Zamiloval jsem se zamiloval do prasečí hlavy. Možná jste už o legendární kanadské restauraci Au Pied de Cochon slyšeli. Specializuje se na speciality z vepřového a kachního masa s megapřídavky foie gras. Z nejrůznějších článků a reportů jsem měl doposud jen mlhavou představu. Ta nabrala brutálně mastné kontury po shlédnutí jednoho segmentu z Bourdainových No Reservations.

Mrkněte se sami: I'm f*cked, right? Ehm, pretty much… (od 2:20). Kompletně rozstřílený a blábolící Tony se skelným pohledem… ;) K nezaplacení!

  • Pozdě, ale přeci

Úplně dokonale se mi podařilo zazdít eticko-rozpravnou soutěž s podtitulem Máma mele maso, Ema se ptá! Na výhry jste museli čekat skoro dva měsíce oproti původnímu ohlášení (a za to jsem už panu C. namlátil rákoskou!). Abych zbrzdění kompenzoval, zahrnul jsem to slosovatelného pořadí všechny čtenářské zápisky až do konce března. Soutežení se vám moc povedlo. Sešly se opravdu zajímavé texty, které rozbouřily čtivou diskuzi a snad i toky a potůčky myšlenek… ;)

Výherce jsem losoval z vytištěného a rozstříhaného seznamu příspěvků. Losoval jsem z plivátka na víno a bez dohledu notáře. Hlavní výhru – kurz v Pražském kulinárním institutu vyhrál příspěvek – Baklawa. Supertaster test vyhrály zápisky – Téměř velikonoční fotohádanka, Saharský chléb, Políbený vinařský kraj. Zvláštní cuketkovu cenu pak získávají dílka – Žijme zdravě a hezky, Hrách střílí, Přepusťte máslo. Z.C.C. = libovolná cuketí fotka tohoto zápisníku, na fotopapír vyvolaná, vzdadu ocuketkovaná a doručená přímo do schránky.

Prosím všechny výherce, ať se mi ozvou na mail ohledně doručení cen. A pokud jste lační po dalším kole soutěžení – zůstaňte napnuti. Už tento týden vyhlásím další taškařici!

Reklama

Komentáře

Zamiloval jste se do praseci hlavy? A jak se jmenuje? A kdy bude svatba?

Jen počkejte, pane C., až vás tu někdo přijde zdrbat, že se neříká přeci, ale přece:) Děkujeme za odrobinku hozenou naším směrem, doufám, že s tou chystanou taškařicí neplánujete nejdřív drobný zákys;)

paráda,už se těším na Hlavní výhru – kurz v Pražském kulinárním institutu…
doufám,že tam bude kurz cuketka na 1000 způsobů :-)
miluju vaření a tahle výhra mi udělala obrovskou radost
děkuju drahý Cuketko…

obracím se na místní pamětníky s prosbou, loni nebo předloni se zde objevil recept na bezinkový šumivý nápoj, snad to bylo v diskuzi pod nějakým recepisem, ale já to prostě nemůžu najít, pomůžete někdo, dík

Jéééé, děkuji pane Cuketko! To jsem zvědavá, co mi supertaster test ukáže…
Iva: nojo, už se na kosmatice chystám, zásoby z loňského roku pomalu docházejí. Budou květy smažené, bezinková rychlolimonáda a sirup za studena. Toho teda hodně! :-)))

Díky pane Cuketko za zvláštní cenu, jsem moc rád. Dám si tu fotku nad krájecí stoleček.

Poslal jsem i na gmail. Infocuketka mi teď odpověděl:A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error.
:(

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)