Měsíc: Prosinec 2007

Jak se zahrat, pokud jste medved

Píšete vy…
alisonbear5.bmp

Kdyz v horach Britske Kolumbie ne a ne poradne nasnezit, vydavaji se cele medvedi rodiny na obchuzky sousedstvi, procmuchavaji nedbale zavrene popelnice, ujidaji ptackum zrni a slunecnicova seminka z krmitek, drazdi doma zavrene pudly a jezevciky, a zkouseji, jestli se ty dvere prece jen nedaji nejak otevrit…

komentáře

Dvě možnosti, jak se zahřát

Píšete vy…

Pan Cuketka se ptá, jak se v zimě nejlépe zahřát… a já musím přiznat, že jako nejlepší možnosti se mi jeví tyto dvě:

1. Zůstat za pecí a nevystrčit nos

varianta prvn�

(K tomu deset z deseti koucourů doporučuje domácí buchtu a dobré kafe, což je kombinace, které se dočkáte např. v kavárně Hofr v Blatinách na Vysočině, o níž už tu byla kdysi řeč – odtud loňské foto.)

2. Opustit pec, odletět za teplem.

varianta druhá

(To byla letošní varianta, taktéž vřele doporučuji – vzpomínky vás zahřejí i v lednu, možná i v únoru… Nepodceňte ale bramborový salát a rybu, váš organismus by nemusel letošní vynechání tohoto zakořeněného zvyku akceptovat! Pro ošálení vašich smyslových receptorů proto doporučuji i ozdobit nejbližší palmy baňkami a otevřít na chvíli ledničku… Vykouzlete v místních poměrech večeři co nejpodobnější té české… a ráno běžte na pláž…)

vecere.jpg
komentáře

Poslední potravinářova lest

Alkohol podávaný v roztomilém, barevném a hlavně tuhém skupenství je ta nejzákeřnější zbraň, kterou jsem kdy poznal. Čtyři-pět lžiček nevinného sladkokyselého želé a panáček je ten tam… Slibuji, že je to pro letošek už poslední cuketkovina ;)))

pokračování…

Veselé Vánoce všem!

Píšete vy…
Pánové vídeňský ořechový rohlíček a český vanilkový rohlíček

Přeji všem krásné svátky vánoční, hodně štěstí, zdraví, pohody a mnoho báječných kulinářských zážitků!

komentáře

…hřeje ruce, barví tváře

Píšete vy…
aaaaaa.jpg

Chcete-li se opravdu ohřát,musíte nejprve umět řádně vymrznout. A tak svištíte krajinou na lyžích,tryskem,tak dlouho,až uvidíte na bílé pasece černočerný žhnoucí a soptící brutar,plný vřícího grogu.To jste na obrátce. A můžete zvolnit,a ploužit,a kochat se přírodou.Pod horkým kropičákem jste dloooouho,a tak vás přejdou chutě na všechny horké nápoje světa.Dole hoří v krbu, na stole svíčka a číšník přináší láhev správně vychlazenou na pokojovou teplotu…kamenného ,středověkého hradu.Najednou nechápete rozdíl mezi borůvkovým koláčem a pečenou kačenou. Civíte na svojí milovanou,..na té pasece až, s vámi nebyla,ale teď tady je! Najednou řekne:" ..jsem příšerně rudá v obličeji!…A vy řeknete: "jo…a já mám strašně červenej frňák........................

komentáře

Co na to bartender

Píšete vy…
Blue blazer

Rád bych přispěl k tomuto tématu svou troškou do mlýna.Už delší dobu sleduju dění na tomto skvelém blogu a musím říct, že se mi fakt líbí. Jediné co mi tu trošku chybí je více článků z prostředí barů a cocktailů. A tak jsem se rozhodl, že to trošku napravím aspoň ve svém zápisku.

pokračování…