Kimči – jenom obrázek
Píšete vy…
Další verze kimči. Co v tom jet ani psát nebudu, proč
taky? Jde o to, jestli se Vám líbí ten pohled :-)
Další verze kimči. Co v tom jet ani psát nebudu, proč
taky? Jde o to, jestli se Vám líbí ten pohled :-)
Jídlo z kuchyně bílé chudoby nejklasičtější, kvasnicová polévka. Někde jsem se chlubil, že to dělám. A někoho dokonce zajímalo jak. A tak to sem tedy píšu.

V chladu, v krabici lokální zeleniny a v komoře… ,)

Jestli v tomhle předsvátkovém shonu existuje alespoň jedna zašívárna, možná bychom ji našli právě v knihkupectví, pěkně mezi regály s knížkama o vaření. O Randeti či o Vánočce se zde asi rozepisovat nemusím, proto alespoň krátce o novince, která se teď taky rozvaluje na pultech…

Amygdalota, mandlová cukrátka z ostrova Syfnos.

Nečekejte nic objevného, všichni to již znáte. Někdo svařákem rozhání nachlazení a jiné neřády, někdo jím rozmrazuje běžkaře, někdo jím zkouší navodit vánoční atmosféru. K chladnější polovině roku svařák prostě patří.

U skleničky alsaského vína. Předvánoční nestihačka útočí. Je teď možná lepší nikam nechodit, nic nedohánět a cvrnkat odrobinky po stole. Nepřepínat se!

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína