Odrobinky ze St. Tropez

S levandulovým makarónkem a u kávy. Těsně před jarní procházkou… ;)

S levandulovým makarónkem a u kávy. Těsně před jarní procházkou… ;)
První jarní dny jsme strávili na Šumavě v Srní. Obrázky vypadají poněkud vánočně, ale je to tak. Penzion U Vendlů jsme nenavštívili poprvé. Je velmi útulný, vedou ho příjemní manželé a cítíte se tam jako na návštěvě u známých na chalupě.
Všichni, kdo netrpělivě očekávají závěrečný report projektu Vesničan – mám pro vás dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou. Kterou chcete slyšet první?

Nedávno jsem ve fóru psala o výhodné koupi 1 kg mléčné čokolády. Na Bistru Florenýna, v Šárčině škole vaření i jinde jsou různé druhy ganache, které jsem taktéž s úspěchem vyzkoušela, já se s Vámi podělím o recept na malinové pralinky.
Paňác Michelin v Praze (a.k.a. střední Evropě) opět zaúřadoval a rozdal nálepky na dveře. Obecné sdělení, které si z toho můžeme vyvodit je – hoši, ještě na tom zapracujte… ;)
Když jsem minulý týden bedýnky představoval, byl jsem k jejich rozšíření v Česku skeptický. Reakce, které článek vzbudil, mě ale vyvedly z omylu. Bedýnky u nás jsou a jestli chcete, můžete je vyzkoušet taky. Tady je návod jak…
Paní Jednorožcová upekla výtečné kuře (bio, jak jinak!) s přímo nebeskou nádivkou. Náramně jsme si pochutnali. Bylo na mně obrat zbylé maso, to bude použito zítra, a z kostry a odřezků pak udělat silný vývar.

Můj objev roku. Utopie, která v Česku nemá šanci na přežití a přesto funguje. Jste-li postižení stejně jako Vesničan a myslíte si, že čerstvá a lokální zelenina patří na váš stůl – tohle je záblesk naděje i pro vás…
Pozor! Tento pokrm není vhodný pro žlučníkáře!
Chtějí -li jej přesto konzumovat, nechť si připraví Febichol, Cholagol,
případně Buscopan – ve formě čípku, ti samoaplikace schopní, pak ve
formě injekční.
Se i dnes válejí na stole zaprášeném od mouky. Stále osvětleny v proklatě nízkém úhlu zimního slunce, zato již s výhledem a poslechem prvních odvážných opeřenců… ;)

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína