Víno-klub.cz – nový partner blogu!
Ani na vrcholku léta nezůstane blog bez reklamního partnera. Horké a žíznivé období přímo nahrává tomu nejnovějšímu – největší české online vinotéce Víno-klub.cz!
Ani na vrcholku léta nezůstane blog bez reklamního partnera. Horké a žíznivé období přímo nahrává tomu nejnovějšímu – největší české online vinotéce Víno-klub.cz!

Dnes vám představím knihu na okraji zájmu o jídlo. Přišla mi ale tak zajímavá, že jsem se přetlaku z akutního nadšení neubránil a ventiluji i zde…
Hádejte, za odměnu se neotrávíte a máte bobříka Čestného houbaře!

Byl jsem na houbách, protože děsně rostou. Na rozdíl od dnešních odrobinek si je sám pro sebe suším na novinách. Alespoň k něčemu je to starý médium občas dobrý… ;)

Obvykle vás negativními články nezatěžuji. Po posledních zážitcích z nakupování v prodejnách zahraničních delikates ale nemohu jinak!
Po zdomácnění naší vlastní výroby chleba, másla, jogurtů …nastal čas vyzkoušet i domácí výrobu sýra. Úspěch se dostavil už při prvním pokusu, takže se u nás domácí sýr zabydlel jako celkem nenáročný výrobek.
Čím se živí a jak se mu daří? Pět měsíců od zahájení Vesničana vám přináším přehled zdrojů a praktických zkušeností s nimi. Jsou důkladně otestované a můžete je z fleku zařadit do své patice spotřebitele…
Trochu narychlo, ale zato v obleku, s vystřelovací botou a na ruce s mikro-foťákem v manžetovém knoflíčku… ;)

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína