Francouzská pekárna Paul

Je to oficiální. Pekařský mekáč z Francie je tady a s ním i mé nahlédnutí do první pobočky pekárny Paul v Praze.

Je to oficiální. Pekařský mekáč z Francie je tady a s ním i mé nahlédnutí do první pobočky pekárny Paul v Praze.

A taky první podzimní. Sezonní. Geneticky modifikované. Rybí. Oznamovací. Hlasovací. Máte už svůj kaštan?

Minulý týden proběhla v kavárně Globe akce zaslíbená všem milovníkům kávy. Organizační tým z La Bohème Café představil nový formát kávové show, degustační sekci i vydařený pokus o dobrý skutek… ;)
Před několika týdny jsem se ve fóru zeptal na to, jak se má správně dělat roastbeef. Podle příspěvků dalších čtenářů jsem se do toho pustil.

Je mi ctí představit vám dnes dlouho očekávaný počin první dámy na naší scéně! Věřte tomu nebo ne, ale paní Šárka – Dolce Vita dnes uvádí svou vlastní kuchařku!!! ;)

Poštulka obecná – endemický druh české kotliny. Hnízdí převážně v městském prostředí, kde pomáhá snižovat stavy přemnožených holubů. Ovládá let veslovací, třepotavý a plachtění. Má alergii na petržel kudrnku…
Mrznu…mrznu a jediné co mě hřeje jsou vzpomínky na Dolce Itálii a pár fotek…

Definice pana Cuketky – sežere všechno, blbě se u toho tlemí a ještě o tom chce psát. Dnes ukázka zdarma. Pojídání tajemných tabletek z Taiwanu!

No, už se mi po vás stýskalo! Začneme zlehka… ;)
Nemůžeme překousnout, že voda z kohoutku českých restauracích je neřešitelný problém. Ne všude. Zvu vás do podniku ke Sbirrovi. Ovšem budete se za ním muset vypravit do povídky Stanleyho Ellina Specialita šéfkuchaře. Zákazníci nemají na výběr, všichni večeří stejné jídlo, ale na každém soustu si pochutnají, ať jsou jejich chutě sebenáročnější. Zapíjejí jej vodou. Chuťové buňky nerozptylují kouřením, kořením ba ani solí. Bohužel, nejsou vítány příslušnice krásného pohlaví.

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína