Domácí příprava kávy
Píšete vy…aneb zase další pojednání o tom, že káva doma nemusí téci z espresso mašiny za 10.000,– či stydnout s bahnem na dně v ohmataném hrnku s obroučkou.
aneb zase další pojednání o tom, že káva doma nemusí téci z espresso mašiny za 10.000,– či stydnout s bahnem na dně v ohmataném hrnku s obroučkou.

V dobré restauraci (kde je kuchař nezničí) jim skoro nikdy neodolám. Malé mořské koláčky – mušle sv. Jakuba.

Pojďte na kafe! Od středy až do pátku se totiž v Londýně koná mistrovství baristů – WBC London 2010. V hlavní i ve všech doprovodných soutěžích navíc máme české bojovníky a většinu dění můžete sledovat živě! ;)
Dlouho jsme tu neměli soutěž v režii partnera, a tak jsem Čerstvéryby.cz ukecal na takovou malou rybí neplechu…

Na jemné rybí maso nesahat, dochucovat minimalisticky a v chuti mu pokud možno ničím nekonkurovat. Ne pro všechny ryby toto pravidlo platí a zrovna mořský ďas bude skvělá ilustrace případu, který obstojí i v „agresivní“ úpravě.

Tak jsem zase zprznil jeden recept z Momofuku. Blbě jsem si ho přečetl (asi z hladu), a tak jsem ho neudělal ani kompletní, ani přesně. Mlátit tyhlencty blogery do hlavy…

Druhý díl rybího speciálu, dvě nové úpravy a moje asi nejoblíbenější rybka – mořský jazyk.

Drobet vedrounko. Neva. Úspornými pohyby a vhodnými převody do salátu skoč. Co to mám na nosiči? ;)

Krusta, kouř, kilo tuňáka. Co k čemu? Krásný kus ryby a dvě techniky do vašeho repertoáru…
Pamatujete se ještě na moje první papíry na tlamu? Letos jsem totiž zkusil podobnou srandu na vyšší úrovni – senzorické zkoušky druhého stupně podle ČSN ISO 8586–2.

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína